DAMIA EL CARTOIXA I LA GUERRA DELS SEGADORS

¡¡Descubre totalmente GRATIS los nuevos libros del año, y los bestsellers del 2018!!
Introduce tu email


  • Autor: LLUIS CARBONELL
  • Editorial: S.L. CIMS 97
  • Fecha de salida: 2014
  • Descargado: 6257

Damià el cartoixà i la guerra dels segadors és una novel·la històrica ambientada en la Catalunya de la primera meitat del segle XVII.

Vol donar resposta a qüestions com ara com era la vida en aquella època, quin era el modus vivendi d’una sèrie d’homes que formaven part de l’orde dels cartoixans i què va succeir, realment, a la guerra dels Segadors.

En aquesta història apareixen dibuixades quatre generacions, des de l’avi Pasqual, passant per n’Hug, vingut de França, continuant amb en Damià, el protagonista principal, i acabant amb en Guifré, un dels seus fills.

Tot comença en un mas del Sant Boi de Llobregat de principis del segle XVII on viu en Pasqual, pagès vidu, amb la seva filla Laia. Aquí naixerà en Damià, que haurà de fer-se eclesiàstic, i ho farà, coses de l’atzar, a la cartoixa de Montalegre. Moltes coses passaran fins que torni a la cartoixa, després d’haver-ne sortit.

Aprofitant l’avinentesa que el proper 2015 es compliran els 600 anys de la construcció de la cartoixa de Montalegre, on començaren a fer vida monàstica monjos procedents de Vallparadís (Terrassa) i, més tard, de Sant Pol de Mar, voldríem, amb tota senzillesa, retre un homenatge a tots aquests homes que, deixant totes les comoditats d’aquest món opten per viure en la més completa senzillesa, privats de tota mena de complaences, com si d’esportistes d’elit es tractés.

També aprofitem l’avinentesa que el proper 4 de juny del 2015, festivitat del Corpus, es compliran els 375 anys d’aquell Corpus de Sang que va fer donar un tomb a la nostra història, per retre homenatge a tots aquells homes i dones que van lluitar per la justícia, la pau i la llibertat i, molt especialment, al president Pau Claris, que fou un gran defensor de la nostra llengua i de les nostres arrels.

 

Descargar

You may also like...